Tylsistyttääkö kotitoimistolla? Oletko pohtinut, mitä kaikkia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja etätyöskentelylle voi olla?

Jos vastaus on kyllä ja saat kotikonttorisi liikuteltua paikasta A paikkaan B, nappaa tästä blogitekstistä uusia ajatuksia maisemanvaihdokseen! Ennen laukkujen pakkaamista muista myös sopia asiasta työnantajan kanssa, jos lähdet pidemmälle seikkailulle.

1. Kävelykokoukset

Lähdetään liikkeelle helpoimmasta päästä! Etätyötä halkovat etäkokoukset ja webinaarit eivät aina vaadi osallistumista tietokoneen kautta tai edes mikrofonin avaamista. Suosituimmat etäkokoussovellukset toimivat myös kännykällä. Maisemat vaihtuvat ja ulkoilma virkistää.

2. Piipahdus läheisessä kahvilassa

Läppäri kainaloon, vastamelukuulokkeet korville ja valitse mieluinen kahvila lähialueeltasi. Lempikahvin ja täytetyn leivän voimalla jaksaa useamman tunnin. Sopii erityisesti sellaiseen työpäivään, jossa ei ole häiriötöntä tilaa vaativia etäkokouksia.

3. Coworking-tila 

Etätyön lisääntyminen on lisännyt coworking-tilojen eli yhteisessä käytössä olevien työskentelytilojen tarjontaa. Coworking-tiloissa yhdistyvät palvelut, joustava hinta ja viihtyisä miljöö tehdä töitä. Tässä ratkaisu, jos kaipaat silloin tällöin ihmisvilinää ympärillesi.   

4. Workation eli työ+loma

Googlen hakutuloksissakin trendaava workation taipuu suomeksi etätyön ja loman yhdistämiseksi. Workation voi sijoittua lähelle tai kauas. Voit lähteä oman kotikunnan hotelliin ja pidempään visiittiin on tarjolla paketteja niin koto-Suomen laskettelukeskuksiin kuin Välimeren lämpöön. Workation voi helposti pidentää aikaa lomakohteessa: päivällä hoidetaan työasiat ja vapaa-ajalla nautitaan kohteen aktiviteeteista.  

5. Pidempiaikainen sijoittuminen toiselle paikkakunnalle tai ulkomaille

Paikasta riippumattoman työn avulla voi parhaimmillaan toteuttaa haaveet kokeilla pidempikestoista asumista missä vain. Kun kotiinpaluun päivämäärä on ennakkoon tiedossa, on helpompi uskaltautua kokeilemaan kiinnostavaa sijaintia. Asunnon voi vuokrata suoraan tai sopia vaihtarit vaikkapa ystävän tai sukulaisen kanssa.

Rohkeimmat vaihta päittäin kotia entuudestaan tuntemattoman japanilaisen perheen kanssa, jotka haluavat päästä kokemaan Suomen luonnon – ja tämä on tosi tarina!