Työ vaatii onnistuakseen toimivaa viestintää. Keskustelut ovat jo siirtyneet Teamsiin, Slackiin ja Zoomiin, mutta entä jos tehtävänäsi on vaikkapa työpajan järjestäminen? Keräsimme tähän 5 hyödyllistä – ja ilmaista – etätyökalua, jotka toimivat erityisen hyvin tehokkaassa tiimityössä.

Esitellyt työkalut ovat visuaalisia ja inspiroivia, ja niitä voi hyödyntää esimerkiksi työpajan fasilitoinnissa, luovassa ideoinnissa tai projektinhallinnassa. Kaikki listaamistamme sovelluksista loistavat siinä, että niiden käyttöönotto on varsin helppoa. Listasimme etätyökaluja myös laajemmin tekstin lopusta löytyvään PDF-tiedostoon.

Viisi ilmaista sovellusta etätyötä piristämään

  1. Flinga – ideoi yhdessä

Suomalainen Flinga tarjoaa omien sanojensa mukaan “yhteisöllistä oppimista”. Sovelluksessa on kaksi ominaisuutta: Flinga Whiteboard ja Flinga Wall. Ensimmäinen näistä tarjoaa enemmän ominaisuuksia tiedon koostamiseen yhdessä. Wall puolestaan on perinteisempi PostIt-lappuseinä ideoiden keruuta varten. Flingan lisäksi suosittelemme kokeilemaan Padletia, joka on ominaisuuksiltaan hieman runsaampi ja visuaalisempi. Sekä Flinga että Padlet toimivat myös suomen kielellä.

2. Miro – brainstormaa visuaalisesti

Miro tarjoaa lukemattomia vaihtoehtoja kokouksiin ja ideointiin. Mirossa työskennellään yhteisellä alustalla ja jaetaan ajatuksia reaaliajassa toisten osallistujien kanssa. Sovelluksessa on tarjolla valmiita pohjia ajatuskartoista jopa mobiilisovellusten suunnitteluun. Sovellus on tarjolla vain englanniksi.

3. Mentimeter – vaivatonta keskustelua

Mentimeter tuo lisäominaisuuksia tavallisten Powerpointtien rinnalle. Osallistujat pääsevät vastaamaan kysymyksiin, kommentoimaan tai äänestämään vaihtoehdoista oman älypuhelimensa tai tietokoneensa kautta. Tulokset näkyvät reaaliajassa visualisoidulla ruudulla. Sovellus toimii erinomaisesti vaikkapa palautteen jakamiseen pitkän valmennuspäivän päätteeksi. Mentimeter tarjoaa kolme ilmaista diaa. Sovellus toimii pääosin englanniksi, mutta esitystilan saa suomeksi.  

4. Trello – visuaaliseen projektinhallintaan

Trellolla laitat tehtävälistat järjestykseen. Sovellus tarjoaa lukuisia ilmaisia tauluja, joita voit hyödyntää projektien hallinnassa yksin tai yhdessä. Tehtävälistat toimivat esimerkiksi päivittäin käytettäväksi työtehtävien hallintaan. Hyvästi hukkuvat paperilaput! Trello on kokonaan suomeksi. 

5. Kahoot! – piristystä etäkokouksiin

Kahoot eroaa hieman edellisistä työkaluista, sillä sen tarkoitus on auttaa tekemään visuaalisesti hauskoja tietovisoja. Tietovisaan voi osallistua omalta (mobiili)laitteelta ja kysymykset sekä tulokset näkyvät esittäjän ruudulta. Järjestäkää esimerkiksi omassa tiimissä säännöllisiä tietovisahetkiä ja voittaja pääsee keksimään seuraavan visan aiheen. Tietovisat saat tehtyä myös suomeksi. 

 

Mikäli kaipaat lisää vinkkejä toimiviin etätyökaluihin, lataa tästä koostamamme lista PDF-muodossa. Jaa kokemuksesi työvälineiden käytöstä Twitterissä hashtagilla #ytyaetatyohon. 

Ytyä etätyöviikkoon!

 

Kirjoittaja: Laura Wathén